Leden van de studieclub anatomische hoefverzorgers

wesley-1

door Piet Loof

Een map van leden van de studieclub van anatomische hoefverzorgers, die jouw paard kunnen helpen als je zelf nog niet kunt bekappen, als je controle wilt, een second opinie, een probleem, of je paard van de ijzers.

Je  kunt de map vergroten, je woongebied aanklikken en dan zie je aan de linkerkant de gegevens van de  moderne vakman of vrouw die regelmatig bij je in de buurt komt.

 

4 reacties op “Leden van de studieclub anatomische hoefverzorgers

 1. E M Kraak

  Mooi dat het nu eindelijk over “anatomische” hoefverzorgers gaat, of “moderne”, of geef het maar een naam als het maar niet “natuurlijke” is want de enig echte natuurlijke is géén en het zgn. “natuurlijke bekappen” is evenmin een beroep maar niets meer dan gedurig en frequent indien nodig wat extra slijtage veroorzaken aan de hoeven van je paard. Dus NIET iets waar je periodiek iemand, een “vakmens”, voor laat komen.
  Niets nieuws, ik beweer dit zo langzamerhand al een jaar of 10, maar de lijsten met “professionele natuurlijk bekappers” zijn hardnekkig en de klanten blijven erin stinken omdat ze om wat voor reden ook te belazerd zijn zelf de hoeven van hun paarden bij te houden.

 2. E M Kraak

  Overigens, hoe gaat het met het “buddy” groep… lijst… idee van Piet?
  Want elkaar helpen is heel iets anders. Zo begon ooit de allereerste natuurlijk bekappers lijst op Paardnatuurlijk ook, voor het zich (binnen een week o.i.d.) veranderde in een conglomeraat van kleine baasjes en het spoor in die zin volkomen bijster raakte.

 3. hilde

  Wel E M Kraak, er zijn ook mensen die het omwille van gezondheidsredenen niet volledig zelf kunnen bijhouden en dan is een professional die om de zoveel tijd komt fijn…Ik zelf kan vanwege gezondheid mijn paarden wel wat bijhouden, maar niet zoals het hoort, dus heel fijn dat mijn bekapper om de 4 weken even komt om bij te schaven wat ik niet helemaal klaar gekregen heb…

 4. E M Kraak

  Beste Hilde, het kale feit dat er bekapt moet worden bewijst dat er iets aan je houderij niet goed zit. Je bent vast niet te zwak ziek of misselijk om dáár over na te denken.
  Het schijnt echt ontzettend moeilijk tot iedereen door te dringen dat de anatomie van paarden en dus ook hun hoeven gewoon door evolutie ontstaan zijn. M.a.w. ze moeten voldoende goed in elkaar zitten anders zou het niet overleefd hebben en dus niet bestaan. Kneusjes terzijde, heeft een paard dat vrijgelaten wordt en verwilderd verder leeft ineens ook geen hoefsmid of bekapper meer nodig… en da’s toch een nmm belangrijke en eigenaardige conclusie. Maar onontkoombaar! Het zelfherstellend vermogen is verbazingwekkend.
  Daarom is de beste “natuurlijke bekapper” géén bekapper, is “natuurlijk bekappen” niets anders dan wanneer nodig wat meer hoefslijtage veroorzaken en is periodiek bekappen geen natuurlijk bekappen.
  Maar goed, als er wel hoefonderhoud nodig is, is dat geen schande maar wel grond om na te denken over het waarom en welke verandering in je houderij ertoe bij kan dragen dat er minder of geen hoefonderhoud meer nodig is. Want die verandering komt wrsch. ten goede aan het welzijn van je hele paard, niet alleen de hoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *