het libra rope hoofdstel

      Geen reacties op het libra rope hoofdstel
els

“Els” foto Egon Kraak

door Piet  loof

Hoeveel druk géven we eigenlijk met onze handen als we aan de teugels trekken?
Is er een béter touwhoofdstel te bedenken en kunnen we dat zélf maken?

Het werk van Egon Kraak is de moeite waard je er in te verdiepen. Ik vind het een soort middenweg  tussen een ‘vast’ halster en een neckrope. Ideaal om te ontdekkken wat  je  nou  nog  precies doet met je handen. trek eraan en baf! Ding zit scheef.
Voor mij was  het een eyeopener en meermaals een “ga je schamen erlebnis”

Ik ben er een betere ruiter van geworden, want ik heb zo’n 12 jaar mbitlessropebridle_v06et dit  LibraRopeBridle hoofdstel gereden.

Dit zegt hij er zelf  over..

—-“Heel belangrijk: het LibraRopeBridle (LibraRB) is bedoeld voor communicatie, niet als machtsmiddel – dus niet bedacht om aan te trekken en zodoende je pony op mechanische wijze te dwingen! Dat werkt ook lekker niet (want dan gaat het gewoon scheef zitten) en is dus met name zeer “opvoedend” voor de ruiter.

Ik heb dit touwhoofdstel bedacht als “opvolger” van het touwhalster cq. cowboyhalster-met-fiadorknoop, zoals bijvoorbeeld in gebruik bij de Parelli-cursus. De reden is dat er op een gegeven moment toch een lichaamscontact- communicatiemiddel wordt gewenst dat nauwkeuriger is dan een relatief los om het hoofd hangend halster. Parelli, Hempfling, e.a. grijpen dan toch weer naar een ouderwets bit. Wie dat niet wil, heeft in het LibraRB een alternatief”—–

Helaas is het verwijzen naar de website van Egon niet meer mogelijk, maar ik kreeg wel een “poster” waarop elke knoop die je nodig hebt uitgelegd is.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *