Interessante topics op Facebook over gezondheid

      1 reactie op Interessante topics op Facebook over gezondheid

dopopfacebook
De interessantste topics over gezondheid op Facebook worden hier voor je bewaard. Op die manier kun je FB discussies in de Denken over paarden groep later makkelijker terugvinden.
Klik op ‘Naar het FB topic”, om het bijbehorende topic op FB te openen.


 

Reneé Oostdijk schreef:
Even iets wat me mateloos frustreert. Steeds vaker lees ik, ook in deze groep maar zeker ook in andere, van mensen die vette paarden hebben en zich hier bewust van zijn.

‘Mijn paard was ook jarenlang vet’, ‘ik weet dat ie te dik is’, ‘ja hij is dik maar dat is al jaren zo’, ja hij is te dik’, ‘ik zie liever een speklaagje meer dan een mager paard’ etc etc. Sommigen vinden het schattig, anderen komen met smoesjes en sommigen denken SERIEUS dat het ok is voor koudbloed rassen om vadsig te zijn. Lees verder

jacobskruiskruid Een topic over Jacobskruiskruid op Fb
en een artikel met meer info op de site

 

 

 

b6Een discussie over supplementen voor mens en dier

 

 

 

eleonar-rooseveltPfff…kennen jullie de frustratie van de zoektocht naar je eerste paard? Dan heb je ein-de-lijk de knoop doorgehakt om te zoeken, súper enthousiast en dan begint het: het gros is te jong (ingereden), te klein, te groot, te oud, te pittig of simpelweg niet gezond….natuurlijk, deze paardjes zijn er ook en vooral in het begin ben je nog super kritisch. Máár, dan denk je eíndelijk iets gevonden te hebben en ga je door de reacties scrollen, lees je dingen als:

inenting

Vraagje over inenten….. het betreft Nederland 😉
Een stalgenootje vertelde mij dat het wettelijk verplicht is je paarden te enten en dat je zonder inenting niet over de openbare weg mag, ook niet in een trailer. Lees verder

 

 

maagweer

Welke signalen letten jullie op om te ‘concluderen’ dat je paard een mogelijke maagzweer heeft? En wat ga je dan geven? Lees verder

 

 

 

luchtzuigen

 

Een vraag: Ik ben op zoek naar informatie over lucht zuigen en verstoppingskoliek (bij koud, regenachtig weer) Lees de antwoorden  in dit topic

 

ppid-paardDierenarts is langsgekomen om bloed te prikken, ik heb om een cushing test en een algemene bloedtest gevraagd (omdat hij op een land met schapen heeft gestaan ook specifiek gevraagd om te kijken of hij leverbot heeft). Uitslagen krijg ik waarschijnlijk maandag. Wat zouden jullie nog doen of veranderen qua voer? Is er nog iets dat ik voor hem kan doen of word het afwachten? Lees meer

 

eikels

 

Eikels, gevaarlijk? Volg dit bericht

 

lymfedrainage

Handmatige lymfedrainage als ondersteuning bij behandeling hoefbevangenheid?

Door Alexandra Beckstett, Redacteur The Horse.com  Vertaald door Heleen Davies

Deense artsen speelde in de jaren 30 van de vorige eeuw al een pioniersrol bij de toepassing van handmatige lymfedrainage (MLD), een non-invasieve behandeling die lijkt op massage. Europese therapeuten hebben sindsdien deze techniek toegepast voor de aanpak van menselij Lees verder

 

2015-11-22-winterjas-008Ik heb  het  koud, mijn paard dus ook?

Je zou denken dat bij een vergelijkende test tussen mens en paard over wie het best het hoofd biedt aan winterweer, onze soort – gewapend met een uitgebreid scala van hightech stoffen en isolerende middelen, gemakkelijk moet winnen. Niets van dat alles….. Lees  het hele artikel en volg hier het topic  op facebook met mooie  voorbeelden

Geef een reactie