Welke esdoorn is giftig?

      Geen reacties op Welke esdoorn is giftig?

esdoornblad-en-zaad

door Piet Loof

Atypische myopathie (AM), ook wel weidemyopathie, een levensbedreigende spierziekte bij paarden, is relatief kort geleden ontdekt en hier is daarom ook nog vrij weinig over bekend.

Inmiddels is wel met zekerheid vastgesteld dat er een direct verband is tussen AM en hypoglycine A; een stof die kan worden aangetroffen in esdoornbladeren en -zaden  en in weke esdoornsoort  komt dat voor? … Meer lezen over   

Wil je  je ervaringen kwijt? Lees of schrijf hier in het topic  op fb!

 

 

https://www.paardenarts.nl/kennisbank/welke-esdoorn-is-giftig-voor-paarden-en-hoe-herken-je-de-verschillende-esdoornsoorten/?utm_source=paardenarts.nl&utm_medium=promoted%20slide&utm_campaign=slide%20esdoorn%20artikel#esdoorns-vergelijken

Geef een reactie