Het “graasvoetje” van Solo

      Geen reacties op Het “graasvoetje” van Solo

scheve-solo

Door Piet Loof

Solo, de Engelse volbloed, een heerlijk paard, dat de eigenares gekocht had toen hij af en toe kreupel liep

De voorvoeten zagen er niet uit, geflared, ongelijke hielen, een hele lange teen met ondergeschoven hielen aan de ene voet en (veel te) hoge hielen en een hele steile teen aan de andere voet.

Na jaren van zorg om het dier, want hij had periodes dat hij prachtig  liep, maar ook weken van kreupelheid, kwam ze tot de conclusie dat het zo niet verder ging en is hij ingeslapen.

Omdat ik het paard jarenlang van zeer dichtbij begeleid heb,  kreeg ik ter controle zijn voorvoeten om te zien of de oorzaak werkelijk aan iets onherstelbaars in de voeten lag of dat een andere behandeling  misschien nuttig was geweest.

Alles wat we op dit moment weten en kennen is toegepast op Solo. Er is  niet alleen heel secuur aan zijn voeten gewerkt, ook zijn lichaam is  behandeld en er is uitputtend rechtgericht. Helaas was er niets dat ervoor zorgde dat  hij weer  blijvend rad liep. Integendeel, zijn goede periodes duurden steeds  korter.

Gelukkig kon ik de eigenares bevestigen dat ze een correcte beslissing genomen had.

Ik denk dat het leerzame films zijn. Door omstandigheden is er een stukje van de tweede film verloren gegaan en is nu niet meer te zien hoe het hoefbeen van de lage voet eruit zag. Het is echter prima te vergelijken met de rechtse vorm op de foto hieronder.

Deel 1 

Deel 2

hoefbeen-studie-2013-09-23-023

 

Geef een reactie