“Remember, amateurs built the Ark; professionals built the Titanic.”

door Piet loof.

Amateurs bouwden de ark van Noach, professionals de Titanic…

Een prachtig gezegde waar deze Engelse blog mee eindigt. Het vertelt oa. over de voortgang en de groei van de blote voeten paardenwereld en welke beroepsgroep daar eigenlijk de grootste rem op probeerde te zetten – en dat nóg doet-

Hoewel men natuurlijk voor geweldig veel meer wetenschappelijke kennis gezorgd heeft gezorgd, ben ik er van overtuigd dat over pakweg 25 jaar veel, dan inmiddels gepensioneerde, veeartsen met schaamrood op hun kaken terugdenken aan hun functioneren tijdens het eerste deel van de 21ste eeuw.

Ik praat zeker niet over allemaal, want er zijn gelukkig ook andere. 

Als je echter als gestudeerd mens, met een jarenlange opleiding jouw kennis en  interesse van paarden net boven de hoeven laat beginnen en daaronder uitbesteedt aan beroepsmensen met een in feite heel simpele beroepsopleiding, die zo werken omdat het altijd zo gedaan is, is het nog verbazingwekkend dat het zo lang geduurd heeft voordat de klanten door de wazige middeleeuwse commerciële verhaaltjes heen gingen prikken.

Het is  geen wonder dat vernieuwing van onder af kwam ipv de mensen die zovéél weten van de rest van een paard, maar dat wat het belangrijkste is, een zich, overal ter wereld, ontwikkelende kennis van gezonde hoeven en hoe je ervoor zorgt dat die gezond blijven, massaal genegeerd hebben.  Lees meer

Reageer hier