Lizanne Curvers

      1 reactie op Lizanne Curvers

Hallo paardenvriend

ik ben LIzanne, ben 37 jaar oud en 21 jaar geleden begonnen met het zelf bijhouden van mijn Shetlander. BPA, Barefoot Paard Adviseur, opleiding gevolgd en een hoefsmederij opleiding.(maar nooit een ijzer onder geslagen) Begon met het zelf bijhouden van de hoeven van mijn shetlander, 21 jaar geleden.

In 2019 heb ik mijn bedrijf HOOF hoefverzorging opgericht, met specialisatie in paarden met een probleem; fysiek of gedragsmatig.

Voorbeelden van wat ik tot nu toe heb gedaan:

Straalkanker, white line disease, vergroeide voeten, bevangenheid, hoefkatrol ontsteking 1-4, patella fixatie, hoefzweren, zoolperforatie, balbetrapping, nageltred, paarden die vanwege fysiek ongemak niet bij een reguliere smid kunnen en een klein legertje paarden dat door trauma niet bekapt kon worden.

Waarom wil ik andere mensen leren hoe ze de hoeven van hun eigen paard verzorgen, terwijl ik dat zelf professioneel doe, ben ik dan geen dief uit m’n eigen portemonnee ?

Omdat ik zelf een degelijke opleiding heb gehad en blijkbaar iets goed doe, is mijn agenda zo vol, dat ik helaas geen nieuwe klanten kan aannemen, terwijl ik wel bijna dagelijks die vraag krijg.

Dat laat zien hoeveel gebrek er nog is aan barefoot hoefverzorgers met kwaliteit. Terwijl ik weet dat een normaal gezonde hoef bijhouden niet meer dan de basis handelingen aanleren is, wat ik een paardeigenaar in een dag zou kunnen aanleren. En de mensen die het niet zelf willen doen, begrijpen dan in ieder geval hoe een gezonde hoef eruit hoort te zien en waar ze op moeten letten.

Waarom wil ik dan de Grip op Hoeven basiscursus geven en bedenk ik er niet zelf een?

Simpel, omdat aan de Grip op Hoeven met jarenlange ervaring geschaafd, gewikt en gewogen is, om er een zo goed mogelijke cursus van te maken die je op een logische, compacte manier zoveel mogelijk leert en uitlegt.
Dus waarom zou ik het wiel opnieuw proberen uit te vinden.
Ik ben zelf ooit met de basiscursus begonnen en ook in de BPA opleiding was dit de eerste les en hoewel ik toen al jarenlang bekapte, heb ik er toch ook nog weer heel veel van geleerd.

Dus, ik kan alleen maar zeggen, als je nou je paard alleen tussendoor wilt bijhouden of op termijn gewoon zelf wilt kunnen bekappen , schrijf je in, we zien elkaar en gaan er aan werken!

Groetjes

Lizanne Curvers

Cursus Inschrijving barefoot hoefverzorging

 

Kies een locatie, cursus en datum:

=

 

Uw gegevens:

1 gedachte over “Lizanne Curvers

  1. Pingback: GRIP op HOEVEN basis bekap cursus in Velden – Denken over paarden

Gesloten voor reacties.