The times they are a changin’

      1 reactie op The times they are a changin’
cursus-actiefotoDoor Piet loof

Na zo’n 12 jaar nb cursussen in Koewacht (gemeente Terneuzen) te hebben gegeven en heel veel mensen geleerd te hebben hoe ze zelf de voeten van hun paard gezond kunnen houden, ben ik daar in mei jl. mee gestopt.

Voor mijn gevoel zat ik bij mijn lesgeven teveel vast aan bestaande, vastliggende structuren en was er geen zicht op dat vernieuwende zaken en kennis ingepast kon worden. Ik wilde een eind maken aan de gevolgen van de wet op de remmende voorsprong.

Het wordt dus nu hoog tijd voor wat anders.

strasser-ohne-eisen Aan de ene kant door terug te grijpen op de kennis van beroemde vakmensen als K.C. La Pierre en Hiltrudd Strasser (niet dat ik vind dat ik mensen haar chirurgische -alleen geschikt voor doodzieke paarden bij een daarop afgestemde infrastructuur- werkwijze moet aanleren, maar bv. de middleground methode heeft vele aanknopingspunten) en aan de andere kant het inbrengen van de resultaten van mijn eigen jarenlange hoeven studieschosen-road
Ik heb -ben ook nog bezig- op basis daarvan totaal nieuwe cursussen geschreven en ga me daar voorlopig op concentreren. Oók op het nu wél van de grond krijgen van een

beroepsopleiding voor professionele  moderne hoefverzorgers

De cursussen die ik nu gemaakt heb zijn daar ook een onderdeel van.

Je kunt dan nieuw beginnen bij de basiscursus met de naam Barefoot Hoefzorg, die daarmee ook zeer geschikt is voor mensen met een of meer paarden, die de voordelen willen leren van zelfbekappen, maar  straks ook op elk niveau instappen als je meer wilt leren.
Ik ga me hierop concentreren, voorlopig dus de BH cursussen niet zelf geven of mee bemoeien (ook niks aan verdienen trouwens) want inmiddels zijn er een aantal prima vakmensen, die mijn cursussen graag willen gaan uitvoeren. grip-op-hoeven-3Natuurlijk blijft Koewacht een locatie, maar eentje in het westen bij de randstad en in het noordoosten zijn ver gevorderd in hun oprichting.

Blijft het daarbij? Voor mij niet, omdat ik vind dat verdeeld over Nederland en België deze kennis heel goed betaalbaar en op redelijke afstand verkrijgbaar moet zijn van degene die dit wil leren.
Medio januari is de eerste try-out. Ze hebben er zin in 😉

Meer gegevens volgen op een later tijdstip

Reacties lezen of zelf reageren? Volg  het hier

Geef een reactie