hoefzweer

      1 reactie op hoefzweer

hoefzweer-wesley

Foto: dubbele zool, Wesley de Candt.

Een  noodkreet op de fb page denken  over paarden:                       Help…na hoefbevangenheid en twee hoefzweren links en rechtsvoor ging het eindelijk beter met Lara. De training lichtjes weer opgepakt en na een aantal weken sinds vandaag hoefzweer nummer drie? word er hopeloos van..iemand nog tips ter voorkoming?? Da adviseerde eventueel ijzers..dus niet…ze word natuurlijk bekapt en gehouden…

Hoefzweren is een pijnlijk iets, als  jouw  paard er eenmaal een keer  een gehad  heeft weet  je  hoe  het resultaat eruit ziet. Heb je dat  niet, dan schrik je enorm omdat jouw paard ineens  heel erg kreupel kan zijn en duidelijk pijn heeft.  Hier kun je het topic van de vraagsteller volgen.

Als  je  precies wit weten waarom en waardoor een hoefzweer ontstaat, wat de kenmerken zijn en wat er aan te doen is, ben ik blij op dit platform te kunnen verwijzen naar een prachtig en leerzaam artikel van Heleen Davies op haar website.

Hoefzweer, hoefabces of blein

 

Geef een reactie