Barefoot Basiscursus Grip op hoeven in Winschoten/Westerlee in Groningen! – Peter Boersma

Peter met zijn paard Jowie

door Piet Loof

We zijn blij met hem, want hoewel vele Groningers, Friezen en Drenten  in Zeeland de cursus hebben gevolgd  is dat nu niet meer nodig als  je een hoefverzorgings cursus van dezelfde kwaliteit wilt meemaken.

Peter bekapt zelf al zo’n 13 jaar en heeft er zich danig op voorbereid om het barefoot paard houden gemakkelijker bereikbaar te maken voor mensen in de noordelijke provincies.

Hij beschikt over een perfecte cursuslocatie, binnen en buiten en zijn vrouw Jannie gaat voor de inwendige mens zorgen.

Peter zegt:

“ik bekap nu 12/13 jaar. In eerste instantie om het zelf te kunnen doen. Daarna om anderen te helpen. Ik ben verbaasd over hoe weinig kennis er nog steeds is bij de eigenaren over hoeven. Verdieping heb ik oa, gevonden bij Jamie Jackson en andere bekende hoefspecialisten.

Kennis over hoeven is een wezenlijk onderdeel van omgaan met paarden.
Ik ben dan ook zeer gemotiveerd  om zoveel mogelijk mensen kennis bij te brengen, zodat ze weten waarop te letten – de Do’s en Don’ts – over hoeven. Ik wil via de cursus mensen laten ervaren en leren wat een goede hoef is en wat niet. Hoe houd je de hoeven bij, zodat  je een gezond  paard houdt, of weer krijgt.

I ….van alle markten thuis

Ik vind de basis cursus Grip op hoeven een enorm fijn opgezette leerdag, met een stuk theorie dat eenvoudig aangepast kan worden als we vinden dat  toch iets meer nadruk op een bepaald onderwerp moeten liggen en aan alles zie je dat hij gemaakt is naar de laatste wetenschappelijke inzichten.

Het  praktijk gedeelte gaat stap voor  stap, je  leert met alle gereedschap omgaan, je  messen slijpen, met een kniptang werken, voor als de hoefwand een keer wat langer is geworden dan je eigenlijk zou willen en je kunt zoveel  oefen hoeven gebruiken als  je nodig vindt om het geleerde toe te passen.”

 Peter (53) is Professioneel barefoot hoefverzorger,  gespecialiseerd bitloos paardentrainer, centered riding instructeur, trailerlaad specialist en meer!

….met Goldie boodschappen doen

Geïnteresseerde cursisten let op de agenda!