Interessante topic’s op Facebook over hoeven

dopopfacebook
De interessantste topics over hoeven op Facebook worden hier voor je bewaard. Op die manier kun je FB discussies in de Denken over paarden groep later makkelijker terugvinden.
Klik op ‘Naar het FB topic”, om het bijbehorende topic op FB te openen.


Vandaag, 4 februari 2017, heb ik de eerste  vernieuwde cursus Basis Grip Op Hoeven gegeven op de cursuslocatie Koewacht. Het was een heel enthousiaste groep cursisten die  vanmiddag tijdens de praktijk hun uiterste best deden. Door de vernieuwing blijken de interne werking van de voeten en het voorkomen van ziekten en problemen nog beter te begrijpen. De cursisten vonden het geweldig dat ze ook geleerd werd een kniptang te hanteren….  Ik kijk met heel veel genoegen terug op deze dag        ALLEN HARTELIJK DANK!

Groetjes en succes met het onderhoud! Kijk even in de agenda voor meer datums. Voor meer foto’s en reacties lees verder

Een topic  van Heleen Davies.
Even een paar mooie voor en na foto’s uit mijn mapje “scheuren en barsten”
.

Hoefscheuren ontstaan door een onbalans in de hoef. De druk is ongelijk verdeeld en daardoor ontstaat een barst tussen de hornpijpjes. Nadat een barst ontstaat komt er schimmel in, maar de schimmel is niet de oorzaak. Een tekort in de voeding kan hoeven sneller doen scheuren maar is geen primaire oorzaak. Ijzers, ijzerdraadjes, horizontale groefjes, veters en schroeven zijn middelen die niet werken. Het in balans brengen van de hoef is het enige dat wel helpt. Mooi werk van Anne Schuite, Wesley De Candt, Annelies Comeyne, Saskia Versluis en buitenlandse collega’s. Lees meer en bekijk de foto’s 

LotteLees het schitterende verhaal van Lotte, over Wolin haar paard en de lange moeizame reis naar gezondheid

 

Lees het verhaal van Fren van Dijk…Niet alles heeft een happy ending

fren-paardMijn verhaal…hoe het allemaal begon en geleerd heb hoe het vooral niet moet. Mensen verdiep je in de werking van het hoefmechanisme.

25 jaar geleden had ik een fantastische Arabische merrie. Dressuur matig gereden en ik zat helemaal in de traditionele paarden wereld. Ingereden met 3 jaar en binnen 2 jaar tot de M2 . Dagelijkse training en ik dacht dat ik goed bezig was. Ik had alles voor mijn paard over. Lees hier verder

 

hko tek“Klinische hoefkatrol ontsteking”
Wat is het, waardoor komt het?

Dit  is de link naar de reacties op fb en het artikel op de site staat  hier

 

speciaal-beslag-2Hoe ? legt de traditionele hoefsmeden wereld alles wat hier onder de voeten van dit arme paard  getimmerd zit uit, terwijl het dier alleen maar heel erg verkeerd bekapt is?

Volg de discussie  op facebook

bevangen-voet-3Even een vraag..mijn paard is hoefbevangen geweest,

7 weken geleden en het ging prima met haar. Nu heeft ze sinds woensdagavond zeer waarschijnlijk een hoefzweer..Hebben jullie hier tips voor?

Een case studie van Rianne Dekker

rianne-case-studieAfgelopen donderdag is de kliniek langs geweest om nieuwe röntgenfoto’s te maken van Glitter haar voetjes. En die zien er stúkken mooier uit dan in december! 😀 In december kwam ze verwaarloosd, moddervet en hoefbevangen bij me. Lees verder

 

 

hoefzweer-dop

 

Vraag!!! Een van onze paarden heeft steeds hoefzweren, terwijl de andere paarden harde, gezonde hoeven hebben. Wat zou dat kunnen veroorzaken?
Ze staan in paddock paradise, zand, aarde, gras & verharding. Lees verder

nieuwe cursus putrand 3

 

Kijk eens hoe flexibel de zool en de hielen van een paardenhoef zijn en vergelijk dat  met een beslagen hoef.  Heel duidelijke filmpjes en uitleg zijn in dit topic te zien

scheve-soloMijn paard is links voor kreupel, de oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is, dat haar hoef daar steiler is. De dierenarts denkt aan de mogelijkheid van een afwijkend hoefbeen (al vanaf de geboorte). Haar linker schouder heeft dus ook een wat andere stand dan rechts, door die hoef. Nou is mijn vraag: moet/ kan ik iets met die hoef of is het te laat om er nog iets aan te doen? Zij is 6 jaar. Ik weet wel dat er, bij aanhoudende kreupelheid, eerst foto’s gemaakt zullen moeten worden, maar omdat de dierenarts al over orthopedisch beslag begon, wil ik eens de adviezen hier horen. Als je b.v. de hoef minder stijl zou maken, zouden dan de spieren en pezen te veel belast worden? Volg dit topic

Wat  is een flare  in de teen en wat gebeurt er dan in die teen?   Volg dit topic op facebook

 

Lees hier het artikel  op de site

 

 

Een paard met hoefkatrol…Nog steeds zijn er paarden met hoefkatrol en het heeft áltijd te maken met slechte hoeven.

Niet met zwákke, maar met sléchte hoeven met als oorzaak, gebrek aan kennis van de mensen die het paard  houden of die er aan werken.  Als er een gat in het straalbeen is gevallen of verkalking heeft plaatsgevonden dan kan het eigenlijk  niet anders dan dat dit door jarenlang slechte doorbloeding is veroorzaakt. Slechte doorbloeding door een knellende verkeerde voetvorm met een verkeerde balans, meestal in combinatie met hoefijzers.

In het topic zie  je het prima werk van Gary Stals  aan een hoefkatrol paard.  Wég hoefijzers, wég omhoog priemende steunsels,  wég naaldhakken en terug naar een verantwoorde vorm met een al veel betere balans voor een eerste bekapping.

Bij een correcte moderne bekapping komt hko gewoon  niet meer  vóór!  Lees meer

 

Kreeg een paar foto’s van Hans Jacobse toegestuurd en wilde ze jullie ook laten zien.
Het betreft hier 2 shetlandpony’s van 8 maanden. De ene is van Hans zelf en inmiddels 5 keer bekapt, de ander is een logeetje, die bij een hengstenhouderij heeft gelopen en niet bekapt is.  Lees meer 

 

Geef een reactie