Gastheer en cursusleider Hans Jacobse

Ik ben Hans Jacobse.   

Gehuwd, vader van vijf kinderen en grootvader van 4 kleinkinderen. Ik woon in Zeeuws Vlaanderen, in Hengstdijk. De naam van mijn dorpje is toepasselijk want ik heb mijn hele leven al “iets” met paarden en ook nu nog steeds 9 pony’s.

In 1960 kreeg ik mijn eerste pony

 

 

In 1960 kreeg ik mijn eerste pony. Sindsdien ben ik met pony’s en paarden bezig geweest.

Recreatief en in clubverband gereden. Les gegeven aan de ponyclub en in de vakanties bij een kleine manege. Vanaf mijn 15e jaar ben ik zelf begonnen met het bekappen van pony’s en paarden.

Ik ben voorzitter van de fokvereniging Zeeland van het Nederlands Shetlandpony Stamboek en het ras is mijn grote liefde.

Wandelen langs de Westerschelde, met moeder, kind en tante

In 2004 ontmoette ik Piet Loof in Koewacht en hebben we ons voorbereid op het geven van de cursus Natuurlijk Bekappen en jarenlang hebben we dat samen gedaan. In Koewacht zijn dan ook bijna 1000 cursisten opgeleid, die al dan niet met begeleiding van een professionele hoefverzorger, zelf hun paard- of ponyhoeven kunnen onderhouden.

Door verschillen van inzicht stopte deze cursus enige tijd geleden en het was jammer dat we vele mensen moesten teleurstellen.

Piet heeft een  vernieuwende , zeer interessante cursus geschreven maar wil zich voortaan bezig houden met het verder ontwikkelen van Barefoot Hoefzorg cursussen op alle  niveaus . Ik moest dan ook niet lang nadenken toen hij mij vroeg of ik bereid was de Basiscursus Grip op Hoeven te geven in Koewacht.

goed onderhouden hoeven, van levensbelang!

Ik verwacht en vertrouw erop dat deze en  de cursussen die nog volgen, spoedig op meerdere locaties door andere cursusleiders wordt gegeven, zodat de reistijd voor mensen toch wat beperkt kan blijven, hoewel ik uit ervaring weet dat velen dat minder belangrijk vinden, want het paard komt eerst!

Het is geweldig steeds weer nieuwe mensen te ontmoeten en hen aan de hand van de nieuwste lesstof alles te leren over Barefoot Hoefzorg.  Praktische én theoretische kennis en daardoor  goed onderhouden hoeven, zijn nu eenmaal van levensbelang voor de gezondheid van een paard of pony.
Dus, lees alles over de inhoud van de cursus, ook hoe je aan degelijk gereedschap met speciaal voor Barefoot Hoefzorg cursisten een exclusieve  korting komt,

Lees wat je leert op de cursusdag, schrijf je in  en ik verwacht je!