Hoe voer ik mijn paard op de beste manier?

Door Piet loof, het artikel is van VoerVergelijk

Zoals in bovenstaande foto te zien is gaat het bijna nooit meer, maar hooi is naast gras toch nog steeds de allerbelangrijkste voeding voor een paard.

Paardenmensen willen net als iedereen het beste voor hun dieren. Als we een winkel binnen lopen waar voer verkocht wordt, lijkt het alsof daar het beste, meest paardgerichte voer wat er  bestaat verkocht wordt. Er wordt je bijna een schuldgevoel aangepraat omdat je toch eigenlijk je paard wel te kort doet als je niet het veulenvoer van dit merk, het merrievoer van dat, het onderhoud, sport, oude paarden, merrievoer enz,enz. van nog weer een ander merk koopt. Allemaal met extra toegevoegde mineralen en vitaminen, want de marketingafdelingen van de  fabrikant hebben hun uiterste best gedaan om jou die zak te  laten kopen…

Wat  heeft een normaal paard nou eigenlijk precies nodig en ben  je daarvoor afhankelijk van wat fabrikanten denken de moeten maken?
Of is samengesteld voer, met ingrediënten uit alle windstreken, eigenlijk helemaal niet zo goed  voor de spijsvertering van je paard en daarmee de gezondheid, omdat een paard alleen gezond kán zijn als het in de darmen allemaal goed geregeld is?

Ik kwam dit prima artikel tegen, over hoe het nou zit met natuurlijk voer, over wat nou beter is, hooi of gras en waarom kuil of voordroog voeren ook niet in het voordeel is van jouw  paard? Voor alle mensen die soms zo enorm twijfelen heb ik het hier geplaatst.  De moeite waard om het te lezen!